johanna

Bird is the word.

Jahaja

Publicerad 2013-12-05 15:36:29 i Mitt liv,

Borde gå till gymmet, sitter i soffan och äter en lussebulle istället.
Borde städa, kollar på tv istället.
Borde plugga, läser allt annat som går att läsa istället. 

Haha sjuk tvärtomdag bara! Men så är det ju ibland. Kanske river jag av ett pass hemma eller så tränar jag imorgon istället. 
Och tentan är fortfarande lite för långt borta för att stressa över den.

Imorgon ska jag till läkaren (igen) med min hy. Det har alltså inte blivit bättre. Jag gick till och med tillbaka till kortison , men då blev det typ värre. As we speak så är mitt ena öga helt svullet och kliar till en förbannelse. Haha det är ju tur att man pluggar och faktiskt har lediga dagar ibland, och just idag är en sådan dag. 
Tänkte försöka få dom att göra allergitest på mig, jag tror ju att jag är allergisk mot någon slags mat.. Eller nåt annat slags test. Åh jag vet inte, förmodligen kommer det sluta med att jag kommer ut med 100 nya recept på kortison och krämer. 
Vill.inte.ha.krämer!

Nu ska jag försöka träna lite! 

Kommentarer

Postat av: Jessika Rödin

Publicerad 2014-02-05 00:00:10

Alltså det där med att söka efter allergier är rätt lönlöst efter så många år. Höll på med det, fick upp hoppet att läkarna skulle hitta vad som var fel, och blev lika besviken varje gång. Det var så jäkla skönt när jag fick remiss till sundsvall till någon hurspecialist och det första hon sa var att jag måste acceptera att jag har mina exem, lära mig leva med dem för det inte beror på någon allergi utan mest troligt är något i mitt immunförsvar ungefär, som producerar fel mängd av hormoner och bryter ned sig själv. Efter det känns det faktiskt lättare.

Postat av: Lisa

Publicerad 2014-02-11 12:03:30

Hej!

Jag känner igen mig i mycket av det du skriver. Jag har själv haft en hemsk period med eksem, men efter en 20 veckors ljusbehandling blev det betydligt bättre!

Angående allergi. Efter min ljusbehandling var mina eksem som sagt mycket bättre, men inte helt borta. Jag hade kvar några fläckar kring öronen, ögonen, pannan och nacken. Jag märkte att jag flammade upp extra mycket efter vissa måltider. Jag tycktes speciellt reagera på livsmedel med mycket stärkelse. Jag bestämde mig för att pröva en väldigt strikt lchf-kost.

Under perioden jag ändrade min kost försvann mina eksem helt och hållet. Tyvärr tyckte jag det var jobbigt att hålla dieten och jag började slarva. Det var i mitten av sommaren 2012 jag påbörjade dieten och jag lyckades äta rent i ungefär 6 månader. Efter det började jag falla tillbaka i mina gamla matvanor. Till en början gick det bra. Eksemen var utom synhåll, men efter ett tag började jag flamma upp då och då. Antihistaminer hjälpte mig och fick mig nöjd under den här perioden och snart skulle det bli sommar igen och då blir ju alltid eksemen bättre.

Under hösten 2013 blev eksemen värre och det hjälpte inte nog med antihistamin denna gång. Jag bestämde mig för att gå tillbaka till min diet och kontakta läkaren för en utredning av min allergi. Jag märkte även denna gång att eksemen blev mildare när jag höll dieten. I början av januari fick jag äntligen ta tester för matallergi. Det visade sig att jag inte var allergisk mot något av det läkaren testat mig för. Han sade att det var i princip lönlöst att fortsätta testa eftersom det finns oändligt med grejer jag kan vara allergisk mot.

Läkarens tips var att själv kartlägga vad jag kan och inte kan äta. Efter läkarens besked blev jag jävligt less och gav upp min diet och åt vad fan jag ville ^^ eksemen blev värre och det kliar konstant i min mun, så jag tror stenhårt på att det är något i maten jag inte tål. Nästa steg för mig är väl att gå tillbaka till dieten tills min hud lugnat ner sig och klådan i munnen lagt sig och därefter pröva mig fram och se vilken slags mat som får mig att bli rödfläckig.

Jag skulle föreslå dig att göra test för matallergi. Det skadar i alla fall inte. Om du har tur kanske du får svar på om du är allergisk mot något.

Jag önskar dig lycka till!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jo

Om du, som jag, har eksem som inte går att bota kolla då in detta: itsan.org och TSW (topical steroid withdrawal)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela