johanna

Bird is the word.

100 DAYS

Publicerad 2014-04-07 08:33:24 i Mitt liv,

Idag är alltså den hundrade dagen! Stort! Tresiffrigt liksom ;) 
Har inte jättemycket att berätta ville bara skriva nånting för att celebrera denna dag. Jag är iaf hos pappa och ska vara här en månad för att försöka jobba lite. Alla andra är på praktik :( hade varit SÅ kul om jag också kunde det... Men sånt är livet!!
Ska bli spännande att se hur min hud reagerar över miljöbyte ... 
Väntar fortfarande på mitt andra flare...


Hello guys!
So today marks my 100th day, yay! Feels big ;)
Don't have a lot to say since I updated a few days ago but still wanted to write something to celebrate this day!
I'm at my dad's house in my hometown for a month now. Gonna try and work for a bit. So it's going to be interesting to see how my skin reacts with this environment change!! 
Wish me luck!

Here are a few recent pics, still waiting for that second flare...
x Jo 4 April


7 April
Close up on right arm - ouchy!

My troubled hand - it's actually quite smooth now :)


Kommentarer

Postat av: Ida

Publicerad 2014-04-07 19:48:57

Oj vilken förbättring det ser ut att ha blivit! Verkligen spännande att få följa med på din resa. Du inspirerar mig att (nästan) våga prova detta. Gruvar mig dock oerhört för allt det jobbiga som kommer med... En tanke, var du lika dålig i dina eksem oberoende årstid? Själv är jag jättedålig nov-mars och nästan helt fri juni-sep..

Svar: Åh prova, det är en sån befrielse att inte behöva tänka på salvor hit och dit. Men känner du att du är 'beroende' av det? Alltså sprider sig eksemen? Näe kag vill nog minnas att jag var bättre på somrarna. Men har liksom inte haft så stora besvär innan, det har mest blivit på senare år.. Men ja mer torr hud på vintern absolut! Gör det du med - du vågar :-)
Jo

Postat av: Ida

Publicerad 2014-04-08 12:18:03

Det är det jag är osäker på.. Jag har alltid haft eksem i armvecken sedan jag var liten. På senare år dök det upp på halsen och även lite på ögonen. Jag hade hört positivt om homeopati så jag tänkte prova det. Började med det i september i höstas och visste att det skulle bli sämre. Men det har rent ut sagt varit ett helvetes kaos! Har haft blommande exem på hela kroppen förutom smalbenen och fötterna. Extrema utslag och igensvullen i ansiktet och ögonen. Jobb och socialt liv har blivit helt åsidosatt för att "överleva". Så jag hoppas att denna spridning och explosion beror av att det hjälper! Önskar bara att det kunde gå lite snabbare.. I och med att det kom så lägligt när jag börjat med det och har egentligen inte använt så mycket kortison, men ändock sedan jag var liten tvekar jag på om jag är beroende. Men när man är nere i eksemteäsket försöker man ju finna svar och hjälp överallt :) just nu är mitt fokus homeopat och bara naturligt. Förhoppningsvis hjälper det! Om det hjälper är det värd varenda minut slit, man skulle bara vilja veta att man kommer bli bra. Vore så mycket lättare :)

Svar: Shit va duktig du är som jobbar på med kosten!! Jag gjorde också det i början som ett sista 'hopp' att det inte var kortisonet som var problemet. För jag tänker att för vissa kanske det är mer kostrelaterat än kortisonberoende? Vad vet jag... För mig blev det varken bättre eller sämre när jag ändrade kosten så jag är inte lika strikt längre. Men det är ju såklart alltid bra att äta hälsosamt!!
Men ursäkta tjatet men använder du kortison idag alltså? Om jag vore du så skulle jag sluta med det, om du ändå har mycket eksem nu?
Det kommer vara värt det i slutet!! Tro mig :-) Kämpa på!!
Jo

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jo

Om du, som jag, har eksem som inte går att bota kolla då in detta: itsan.org och TSW (topical steroid withdrawal)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela