johanna

Bird is the word.

4 months TSW! (I know you love pics..;))

Publicerad 2014-04-29 12:43:00 i Mitt liv,

Så ännu en månad gjord. Jag har jobbat en del men även fått lite sol på min arma hud. Den här månaden har gjort mig gott tror jag. Ganska ofta får jag mini-flares. Ibland kliar det som fasen och jag blir röd, sårig och på fingrarna kan det komma ooze. Men väldigt, väldigt lite. Och jag föredrar nog detta framför ett stort flare.
Jag gör fortfarande MW och dss bad. Har gjort det i snart två månader :) Kanske är det därför min hud är bättre nu, kanske inte. Vem vet!
Anledningen till att jag bara lägger upp bilder på mina armar är för att det är väl egentligen det enda problemet. På resten av kroppen är det torr hud och hårbotten kan jag inte få en bra bild på med min iPhone..
//
So another month has passed. Can't believe it has been 4 months!! Ive been working a bit but also been out in the sunshine with my poor skin. I seem to get a lot of mini-flares, it can happen a few times per week and sometimes just once per week. It itches like hell, I get red and scabby and sometimes it comes ooze from my fingers. But it doesnt really bother me anymore. I think I prefer this to a full bodyflare ;)
Im still doing MW and dss baths. Have done that for 2 months now. Maybe thats why my skin is better, mabe not. Who knows!
The reason Im only putting pics up on my arms is because thats my major problem. The rest is fine, very dry but fine. Well... I do have problems with my scalp still but cant get a decent pic of it with my iPhone.
 
Enjoy!
 
(Klicka på bilderna för att göra dem större // Click on the pics to enlarge them)
 
4 april: 
    

 
 
 
 
 
7 april: detaljbild på armarna, close ups on my arms.
 

 
 
 
 
 
11 april: I strålande sol ser huden ut så här // In bright sunshine..
          
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14 april: A flare
      
 
 
 
 
 
 
 
16 april: Sår från flaret // Scabs left from the flare.
     
 
 
 
 
 
22 april: Healing
     
 
 
 
 
 
 
25 april
    
 
 
 
 
 
 
27 april: I solen igen // In the sunshine again.
              
 
 
 
 
 
See ya!
 

Kommentarer

Postat av: Sarah

Publicerad 2014-04-29 17:41:02

another month down!! xxx

Postat av: Cornelia

Publicerad 2014-05-25 21:44:41

Hej,

Hamnade här vid mitt vanliga eksem-googlande. Har en 4-åring med eksem och jag vägrar kortison. Olika kostförändringar har provats månadsvis och kinesiolog osv... BRa salvor (väl insatt i det här med vad som inte är bra)

MEn blev så sjukt nyfiken när jag såg detta. För just nu när det är så varmt så kliar det självklart mer och eftersom vi smörjer 3-4 ggr om dagen med en salva så upplever jag böjvecken som väldgt varma och nästan svampiga.

Men självklart jätterädd för att inte smörja ngt alls då det blir torrt och det är svårt att hindra en 4-åring från att klia. Nu när det r som värst så ger vi antihistamin - har du använt det? Är det ok, även om det är läkemedel under en "inte-smörja-period"?

Vill inte göra henne beroende av några krämer alls och vi har mätt fukten i hennes hud - de områden vi smörjer är bottenlågt med fukt men resten av kroppen har helt normalt värde och där är hon inte torr. Kan det vara snörjamdet som gör hennes torr eller skulle hon varit det även om vi inte smorde?! Alla frågor...

Svar: Hej! Och välkommen hit!
Åh stackars liten.. :( kan inte vara kul med ett litet barn som går igenom detta. Har hon väldigt mycket eksem? Om inte så skulle jag absolut prova att sluta med allt. Vad smörjer ni med idag? Oljor och så eller apoteksgrejer? Den där svampiga känslan känner jag så väl igen, usch, vidrig är den. Jag personligen 'föredrar' då den mer torra känslan. Helt ärligt så kliar den mycket mindre också, helt tvärtom vad vi eksemare lärt oss... Och det kommer bara vara supertorrt några dagar, sen vänjer sig huden och en själv. Prova! Det är det bästa jag gjort för mig själv! En annan fråga, hur länge har ni använt kortison och hur längesen var det ni slutade? Eller har hon aldrig använt det?
Kram till er
Jo

Postat av: Emelie W

Publicerad 2016-02-18 17:03:40

Fick tips om din blogg av Lisa Velin!
Har exakt samma problem.
Främst i ansiktet, runt ögon & mun. Fick en salva för det för flera år sedan som heter Protopic. Blev superbra tills i Nov ungefär 2015, då fick jag på kroppen, främst ryggen och benen, fick STARK kortison (:S) och de försvann, nu har jag problem lite då och då, och använder Protopic varje dag sen Nov 2015. Protopic är dock inte kortison. Men dina bilder på fingarna, de känner jag igen! Jag har ETT finger som är så, resten av fingrarna är jättefina, men har alltid varit ETT finger, och det kliar och flagnar så, sen kan jag typ trycka ur vätska ur de!

Har du slutat med kortison nu eller?

Svar: Hej!
Jobbigt det här med eksem alltså. Yes jag har slutat, över två år sedan jag använde det sist och är så gott som eksemfri. Lite torr hud och ibland blossar det upp en liten fläck med eksem men det försvinner snabbt igen.
Jo

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jo

Om du, som jag, har eksem som inte går att bota kolla då in detta: itsan.org och TSW (topical steroid withdrawal)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela