johanna

Bird is the word.

2 months TSW (pics update)

Publicerad 2014-02-28 18:08:53 i Mitt liv,

Här kommer en rejäl bildbomb från senaste månaden!! (jag är inte vän med paint längre.....)
Uppdaterar senare om mitt mående, måste laga mat också haha.
Enjoy så länge,
 
 
 
 
 
 2feb.
 
 
 
 
 
 
 
Lite blod innan sängdags 10feb.
 
 
 
 
Mage 11/2
 
 
 
 
 
 
    27feb.
 
 
 
 
 
 
Här ser ni processen, kolla händerna!! Från dag till dag så blir det bättre, känner att huden är starkare = jag kan klia längre utan att den går sönder. Ögonen och nacken är fortfarande från dag till dag.
 
        
 
 
 
 
Dinnertime!
Hoppas ni mår bra!
 

Kommentarer

Postat av: Sofia

Publicerad 2014-03-01 21:26:47

Heja dig! Kämpa på.

Har precis upptäckt det här fenomenet med "TSW" och nu bestämt mig sen en vecka tillbaka att sluta med kortisonkrämer. Min undran är dock om alla får dessa problem med red skin syndrome, eller om det helt och hållet beror på hur man använt kortison tidigare? Hur vet man om man varit beroende, samt när började du få problem med utslag på spridda platser på kroppen efter att du slutade?

Svar: Hej och 'välkommen'! Mycket bra beslut!! Du vet att du är beroende om kortisonet inte hjälper och eksemen sprids till andra ställen på kroppen. Enligt doktorn på itsan.org ska man inte ens ha eksem som vuxen, om det stämmer eller ej vet jag inte. För mig så spred det sig som en löpeld, inom dn vecka hade jag den berömde red sleeve på båda armar. Men gör såhär, sluta med kortison sprider det sig - du går igenom tsw. Sprider det sig inte - grattis. Men förmodligen kommer det bli värre innan det blir helt bra! Lycka till och det är bara att skriva om du vill prata av dig med någon som verkligen förstår vad du går igenom, kram!
Johanna

Postat av: Ida

Publicerad 2014-03-02 22:55:16

Åh vad jag lider med dig! Håller tummarna att detta fungerar för dig, väldigt intressant att vi också för följa med på din resa. En fråga bara, jag har för mig att du skrev att du haft kortison klass 3 (betnovat kanske, det har jag haft iaf) men hur länge har du använt dig av kortisonkrämer? Och hur länge har själva kurerna varit? Styrkekram till dig, fortsätt kämpa :)

Svar: Oj nu när du skriver och frågar så har jag ju aldrig specificerat det faktiskt. Det var Elocon jag använde, så inte den starkaste och Mildoson för ansiktet. Två gånger har jag fått tabletter också, kommer inte ihåg vad de heter. Men väldigt korta kurer av detta i jämförelse vad andra fått. Krämerna har jag använt till och från i 10år!! 'Vid behov' som läkarna sa det - ja det behovet växte ju om man säger så!
Kram
Johanna

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jo

Om du, som jag, har eksem som inte går att bota kolla då in detta: itsan.org och TSW (topical steroid withdrawal)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela