johanna

Bird is the word.

Life is hell

Publicerad 2014-01-14 16:58:08 i Mitt liv,

Så här är det: jag är i eksemshelvetet.
Jag har haft eksem i över 10år och jag har behandlats med den ena kortisonkrämen efter den andra. Började som så många andra med en svag dos för att sen tillslut komma till och bli fast med den starkaste dosen kortison. Eksemen försvann, ett tag... För att sen komma tillbaka men också spridas! Så nej, min story skiljer sig inte från någon annans men kanske att någon mer i världen får upp ögonen för att inte bli kortisonberoende med hjälp av min berättelse.

Vad har jag gjort?
Jag har slutat helt med kortison, sista insmörjning skedde nångång dagarna innan jul. Så nu har min kropp gått bananas, eksemen har spridits från armvecken till hals, hela armarna, rygg, axlar och lite på benen. 
Gå in på www.itsan.org för mer info/pepp om varför man måste sluta med kortison!

Vad är planen?
Nu håller jag på med detox, för att rensa ur kroppen ordentligt och göra det lättare för levern att göra sig av med gifter.
Tänkte köra en vecka från och med nu, bara vätska. Vatten + juicer som jag gör själv i juicemaskin. Sen får vi se, men förmodligen köra raw food till en början. Har ju dock väldigt svårt att tro att jag kan leva ett helt liv utan kött. Och ost... Ååååh ost!

Hur ser jag ut?
Ah shit vet inte om jag vågar lägga ut halvnakna bilder på min sjukt eksemiga kropp.... Tror vi suger på den karamellen ett tag till.

Hur kommer det att gå?
Bara tiden kommer att besvara den frågan. 
Vad jag vill be er om: Berätta hur ni har behandlat eksem. Vad lindrade era symptom? Huskurer, oljor, mat, kosttillskott osv.
Dela er berättelse!


Googla 'red skin syndrome' för mer före/efter bilder och succéberättelser.

Kommentarer

Postat av: Eva Åsåker

Publicerad 2014-01-29 15:37:48

Fy, Johanna, vilket lidande du utsätts för! Min kompis son hade svåra eksem och gick till nån alternativ läkare i Hudik. Han gjorde tester där och de konstaterade olika överkänsligheter bl.a. Mjölk och kolofonium ( harts från barrträd).
Han gick på behandlingar där samt slutade helt med alla mjölkprodukter och blev mycket bättre.
Kram! Eva

Postat av: linda

Publicerad 2014-02-10 22:15:55

Hej Johanna. Jag vet inte om du redan provat eller om det ens skulle hjälpa dig, vill dock berätta vad som tog mig ur kortisonträsket. Jag hade eksem som liten, det försvann och jag fick astma som äldre, och allergi. I tonåren kom det tillbaka. Knävecken, armvecken, bröst, hals och värst runt om ögonen. Provade en miljon (typ) salvor för att få bort men det kom ju alltid tillbaka och blev värre än gången före. Men sen provade jag en ny salva, protopic, den fick bort eksemen men eftersom den är baserad på nån slags vaselin blev det inte torrt efteråt. Hösten efter (mina eksem blossade upp aug och lugnade sig i juni) så började jag äta omega 3 kapslar, jag som typ aldrig äter fisk blev ihop med en jägare och började äta vilt (=mycket omega 3 rikt) sen dess har jag inte behövt använda kortison någon gång. 1 behandling i en vecka har jag fått gjort med protopic, och det är över fem år sen jag slutade med kortison. Så gör vad du vill med den informationen, jag önskar dig stort lycka till och hoppas du slipper en snöfri sommar ;)
/Linda
Ps. Sjukt modigt av dig att skriva och lämna ut dig som du gör!

Svar: Hej!
Tack för att du delar med dig av din historia och kul att du är relativt fri från eksemen:) Mitt mål är dock att bli helt fri, jag vill inte ersätta kortison med protopic. Dessutom har jag läst en del dåligt om den salvan också. Jag ska skriva ett inlägg om detta så fort jag får tid! Kram
Johanna

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jo

Om du, som jag, har eksem som inte går att bota kolla då in detta: itsan.org och TSW (topical steroid withdrawal)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela