johanna

Bird is the word.

A confession ....

Publicerad 2013-11-18 20:50:15 i Mitt liv,

Okej here it comes. Dag 3 (eller är det 4?) jag vet inte, jag vet bara att jag imorse inte orkade nå mer. Det blev läkaren idag, och egentligen kanske det var onödigt för jag vet ju så väl att det inte går att göra nånting åt dom här skitgrejerna, men jag hoppades väl på något lindrande. Hela helgen har jag gått runt som i en dimma pga kliandet, känns som jag varit full haha. 
Men så igår kväll började mina tankar 'tänk om det inte är eksem...' Alltså inget allvarligt såklart men typ svamp eller psoriasis! Eftersom det hade blossat upp så fruktansvärt mycket..
Så jag gick till läkaren bara för att verkligen få bekräftat att det är eksem, and it was, och såklart så går det inte att göra nåt åt. Fick iallafall kortisontabletter utskrivet (hatar att äta medicin) MEN VET NI HUR JÄVLA SKÖNT DET ÄÄÄÄÄÄR!!!!
Precis i detta nu kliar det inte någonstans!!!! 
FREEDOOOOOOM!

I övrigt sa läkaren att 'det bara är att fortsätta smörja'.
Ja men med olja hädanefter! 
Tvättade håret igen med bikarbonat och tips nummer två om detta är: Gnugga inte FÖR mycket om du är torr, det svider!
Jag ska fira denna klifria dag med mörk choklad!

Bikarbonat!

Publicerad 2013-11-17 15:15:17 i Dagen efter,

Jag tror jag blivit smått galen. Smetade in håret i mandelolja, alltså hörrni ta inte för mycket av den, det räcker förmodligen med fem-tio DROPPAR till medellångt hår. Jag tog lite extra pga min hårbotten. Det fick sitta i hela kvällen och natten. La en handduk på kudden bara. Dagen efter satte jag på mig en mössa på det feta håret,målade på mig lite mascara för att se ut som en människa och gick på stan för att köpa lite saker till håret.... Det här är fasen som ett heltidsjobb.
När jag väl var hemma så tvättade jag håret med lite bikarbonat blandat med vatten. Gnuggade lite extra i hårbotten där jag har eksemen. Sköljde noggrant ur håret och avslutade med en halv deciliter äppelcidervinäger blandat med ca 6dl kallt vatten. Va noga med att doppa själva hårbotten i äppelcidervinäger också! Och sist av allt, skölj inte håret efter detta utan vira runt en handduk och låt det lufttorka. Lukten går bort när håret är torrt! 

Det har ju bara gått ett dygn och jag hade ganska kraftiga kliningar i hårbotten men det hjälpte igår kväll. Tror jag kanske måste tvätta en gång till på samma sätt. Var försiktig med bikarbonaten, man kan tydligen torka ut om man tar för mycket. 
Sen så behöver man inte alls ha eksem utan 'vanligt' folk använder denna metod för att slippa schampon och sånt.

Angående min kropp så har ryggen blivit värre! Till och med marcus reagerade hehe.. Men detta är tydligen normalt att det först blir en aningen värre för att sedan bli mycket bättre och, om man har tur, helt bra och 'fri' från eksem. Jag kommer ju forever hålla på med detta men bara jag hittar nåt som håller det under kontroll så blir jag mer än nöjd.

To be continued...

Om

Min profilbild

Jo

Om du, som jag, har eksem som inte går att bota kolla då in detta: itsan.org och TSW (topical steroid withdrawal)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela