johanna

Bird is the word.

Day 36

Publicerad 2014-02-05 22:24:33 i Mitt liv,

En snabb uppdatering,
Idag är en bättre dag. Tror jag överlevt min första flare, vågar dock inte slappna av för jag vet att det snart kommer en ny. Om några dagar, kanske en vecka.. Och har hört att det andra flaret oftast är värre. Hur är det ens möjligt?
Men kanske klarar jag mig över helgen då en mycket kär vän kommer :) Det blir mysigt!
Först: tenta imorgon. Vet inte hur det kommer gå då det är väldigt svårt att fokusera på annat än huden.

Kram på er.

Kommentarer

Postat av: Erika

Publicerad 2014-02-06 02:31:29

Hej! Hittade din blogg idag. Kämpar med samma sak som dig.. Vill ge dig några av mina tips (nåt kanske kan hjälpa även om du verkar väldigt påläst :) undvik (dra ner på) kaffe o alkokol, drick massa vatten, håll naglarna kortkort (för att lindra skadan, när man måste klösa..) försök undvika att gnugga/ peta ögonlock, enligt min upplevelse; så jävla svårt att bli av med irritationen där, utan hjälp av kortison. Kolla upp blodvärden, för att utesluta brister som kan leda till eksem. Ja det var väl det jag hade o säga :) håller tummarna att det blir bra för dig! Mvh Erika.

Svar: Tack för tipsen! Hur länge har du gjort detta? Och hur går det för dig? Kolla blodvärden har jag inte gjort.. Ringer man bara till vårdcentralen?
Kram till dig
Johanna

Postat av: Erika

Publicerad 2014-02-07 01:07:24

Boka tid på vårdcentralen o berätta om dina eksem o säg att du vill kolla upp så att det inte beror på nåt lågt blodvärde, be dem även kolla sköldkörtelfunktion. Jag har, som du haft besvär med eksem länge. Det eskalerade i höstas o jag blev så trött på all jä-la kortison, så jag la ner det o började testa annat. Har även testat efamol+zinktabl i några månader (ingen större skillnad Tyvärr! Men det sägs va bra) Slutade oxå med duschkräm o körde bara olja vid dusch, hjälpte dock inte mig helt 100. Har precis börjat med ekologiska produkter. Använder bland annat nån lera till både hår o kropp. För mig är det bättre o sämre dagar, Ibland känns det ärligt talat som det är en kamp utan slut. Men kanske att den här leran ändå är en vändpunkt. Känns nog lite extra bra nu..? ;) Att få leva ett klifritt liv en dag ska bli så himla skönt! Nångång måste man ju lyckas tycker jag :) Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jo

Om du, som jag, har eksem som inte går att bota kolla då in detta: itsan.org och TSW (topical steroid withdrawal)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela