johanna

Bird is the word.

3 months tsw - WOW!

Publicerad 2014-03-27 20:32:00 i Mitt liv,

 
Men satan hörni, tiden går ju fast en mått skit två av tre möjliga månader i år. Senaste månaden, alltså sedan jag gjorde mw, har min hud blivit mycket bättre. Aldrig varit med om något sjukare. Jag har alltså inte smörjt in mig med någonting på snart en månad. Alla är chockade! 
Har också slutat gå på ljusbehandling, jag solade 20 gånger och hade säkert fått sola 10 gånger till men struntade i det. Känns så onödigt då jag faktiskt - helt ärligt - inte vet om det hjälpte så mycket.. Så sista gången jag var där frågade sköterskan hur jag var i huden och jag sa att jag var bättre men inte riktigt bra varpå hon svarar - näe, det kommer du väl aldrig att bli. Hon sa detta med en mycket mjuk ton, inte alls hånande. Så frågade hon om jag smörjer in något och jag säger nej, inget kortison. Men mjukgörande frågar hon? Nej, inget. Och sen dess har min hud blivit så mycket bättre sa jag.
Hon kollade på mig som att jag hade fyra huvuden! 
Men oljor smörjer du väl in med iallafall?
NEJ! Haha, helt sjukt. När jag säger till vissa att jag inte smörjer med något så tror dom helt enkelt inte på mig. Lite roligt ändå!
 
Okej, så som sagt har jag gjort MW (moisturise withdrawal), det är fett jobbigt för vissa och man ska ge det tid! En kan inte tro att det kommer bli bra dag 1. Ge det minst, absolut minst 5 veckor.
För mig fanns inget annat alternativ, jag hade läst några som gjorde det på lite olika bloggar och på itsan.org, men vågade inte prova det förrän helvetet bröt loss ännu en gång efter att jag smörjt in mig med kokosolja. Det.slutade.inte.klia.... Sagt och gjort - dagen efter sket jag i oljan. Visst min hud blev EXTREMT torr - men det kliade inte längre. Dom första dagarna, sen började det klia lite igen. Men inte alls som i början, det går inte ens att jämföra. Nu vaknar jag max en gång per natt - jämfört med minst tre gånger per natt förut!! Och jag kliar fortfarande under dagarna men inte lika mycket det heller. Det är lättare att ignorera den här typen av kli... All Ooze är i princip borta också tack vare detta Im sure.
I och med MW så har jag heller inte duschat på en månad..... Haha låter helt sjukt I know. Men så här va, jag kan inte duscha - det är helt omöjligt. Och vi har inget badkar, för helst ska jag bada i dss (dead sea salt, köps på internet), men istället får jag alltså fylla upp en hink med kroppstempererat vatten och doppa armar - hälla ut och göra om men med håret/hårbotten - hälla ut och göra om men med fötterna. 
SJÄLVKLART tvättar jag mina private parts dagligen :-) 
Dss är bra för mycket saker men för att läsa mer om det får ni gå in på Dans blogg. 
 
Hmm, försöker komma på om det är något mer jag ska berätta för er...? Men tror inte det. 
Jag mår bättre! Men det är långt ifrån bra fortfarande. Men jag skrattar och är glad igen, för på riktigt, jag tror inte jag skrattade en enda gång januari, februari!
Just nu känns det bara sjukt att jag ska gå igenom detta igen, ALLA får nämligen ett andra flare... Och jag tror inte att jag är ett undantag.... Men för nu, så njuter jag lite!
 
Fråga om ni vill veta något.
Hoppas ni mår bra!!
 
~
English
Hello y'all! ;)
So I'm entering my third month - wow. How time flies. I've been feeling rubbish for two out of three possible months this year. But since I started mw I've been feeling A LOT better! I'm in schock. My whole life I've been moisturising and now - finito with that.
I've stopped going for my UVB therapy as well, I honestly don't think it helped that much. I did it for 20 times, maximum is 30 here in Sweden. And now when spring is here I'll have some of the real stuff instead - sun!
So yeah, MW. I honestly think everyone should give it a go. It will be tough in the beginning but the comfort afterwards - it's so worth it. But I think maybe you should do it when you feel like your skin is ready for it. As for myself - I didn't have an option! Whenever I put coconut oil on my skin it started to itch like mad! And I had read about mw on blogs and on itsan.org but was too scared to try it myself. But one morning my ski had enough of it. And the rest is history.
I do dss baths a few times per week. Well I don't have a bathtub so I dip my arms, feet and scalp in a bowl. I do it according to this blog and especially the ooze is completely gone. Amazing!
 
I am feeling much better but know I still have a long way to go. And probably at least one more flare. But for now I, trying to enjoy this and prepare myself! :)
We will all heal....
Just ask anything if you want.
 
Take care
x Jo 
 
 
9 mars 

13 mars

20 mars
23 mars

Idag, today

Rivsår....:( scratchmarks :(

Just a progress photo! :)

Publicerad 2014-03-15 15:16:04 i Mitt liv,

Min kära mor skickade denna bild till mig! Ibland är det bra att bli påmind om vilket helvete jag faktiskt har varit i.. Har fortfarande en bra bit kvar dock!

~~

My mum sent me this progress photo! It's good to get reminded of the hell I've been going through to appreciate life ;) Still have a long way to go but it's an improvement! 
Almost clear arms this morning! (Day 75 TSW)

Publicerad 2014-03-13 08:42:54 i Mitt liv,Så här har det inte sett ut på länge, visst väldigt torr fortfarande men inget som stör. Den andra bilden ser till och med värre ut på bild än vad det är irl! :-)

My arms and hands almost clear! The second pic actually looks worse than irl! I'm still very dry but nothing that annoys me :-)

Arms and hand (pics)

Publicerad 2014-03-11 10:23:12 i Mitt liv,

Efter mitt första dss bad på armar och hand! Lite krångligt då vi inte har ett badkar, så fick sitta och doppa i en hink haha.

After my first dss soak. Feels ok!

Va ju tvungen att göra hårbotten också haha!

10 weeks!!

Publicerad 2014-03-08 11:08:42 i Mitt liv,

70 dagar nu helt plötsligt alltså!! 
Jag har i en vecka nu kört MW (moisturise withdrawal) vilket innebär att jag inte smörjer in med något alls. Ingen kokosolja, ingen calendula, INGET någonsin. Som en eksemveteran känns det rätt sjukt. Hela livet har jag fått höra att jag måste smörja smörja smörja men då får ju aldrig kroppen chans att reparera sig själv.
Det enda jag använder i badet är dead sea salt (dss), som är fyllt med massa bra mineraler. Men återkommer när jag provat detta för nu ör det sol här och det har det inte varit på hela februari! 


English
Heeeey!
So 70 days, not bad!!
I'm one week in to MW as well, I got to the point where I couldn't put anything on my skin because it started to itch really bad. One week and the skin feels a lot better!! I'm amazed cause my whole life doctors have told me that I have to moisturize or die ;) 
I'm now convinced that this is the key for speedy healing!!
Although I'm superdry but I haven't tried my Dead Sea salt (dss) yet. I'm doing that tonight. The sun is out so I'm out too!!

Två bilder efter duschen igår, supertorr!! Two pics after a shower... Poor arm!
Update no 2 month 2..

Publicerad 2014-03-02 15:36:38 i Mitt liv,

Så alltså två månader utan kortison, det känns som en evighet samtidigt som det känns 'åh är det redan mars'.
Sen sist så har väl min hud lugnat ner sig lite, även om jag hade en fruktansvärd dag igår. Jag gick inte upp förrän vid 13-tiden för jag kände mig så sjukt nere. Kunde inte komma på en enda positiv sak med livet. När jag väl gick upp för att äta någon slags frukost så bara grät jag. Tårarna slutade inte komma! Fick springa in på toan flera gånger för att snyta mig. M var inte hemma vid tillfället å tur var väl det. 
Tog mig ut på promenad sen med M iaf och på kvällen kändes det bättre. Vi skulle gått på middag men var tvungen att ställa in. Pga min hud!! Näe fy satan för det här alltså. Jag hoppas aldrig ni friska fina hy-människor får uppleva detta!

Tillbaka till huden: när jag la upp alla bilder häromdagen så sket jag i att lägga upp från den 28/2 för jag såg typ likadan ut. Men dagen efter vaknade jag med en massa rivsår och idag har jag ännu mer rivsår.. Det är som att bara för att jag säger att det är bättre så blir det genast lite sämre. Därför är jag försiktig med vad jag säger. Oftast ler jag bara lite lätt när folk frågar hur jag mår, orkar liksom inte. Hur mycket tid har dom som frågar? Ska jag berätta hela historien? Näe för oftast när man frågar hur det är förväntar man sig ett 'bra tack själv?' som svar, eller hur!

Mitt absolut största problem är min hårbotten. Jag har köpt ett ler schampo som är helt naturligt å bla bla. Har använt det några veckor nu men det blir inte bättre. Min hy blir lite bättre av det. Men hårbotten, så jävla torr alltså. Ska prova att spraya med äcv och vatten - fick tipset av någon på forumet - och sen bara skölja med vatten. 

Här är några andra bloggar:
http://livutankli.blogspot.se/ - en annan svensk tjej som går igenom detta.

http://topicalsteroidwithdrawal.blogspot.se/ - brittisk dam, massa info i hennes
äldre inlägg!

http://thethickskin.blogspot.se/ - en till britt :) , som bara är några veckor efter mig.
Trevlig söndag!
Om

Min profilbild

Jo

Om du, som jag, har eksem som inte går att bota kolla då in detta: itsan.org och TSW (topical steroid withdrawal)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela