johanna

Bird is the word.

3 months tsw - WOW!

Publicerad 2014-03-27 20:32:00 i Mitt liv,

 
Men satan hörni, tiden går ju fast en mått skit två av tre möjliga månader i år. Senaste månaden, alltså sedan jag gjorde mw, har min hud blivit mycket bättre. Aldrig varit med om något sjukare. Jag har alltså inte smörjt in mig med någonting på snart en månad. Alla är chockade! 
Har också slutat gå på ljusbehandling, jag solade 20 gånger och hade säkert fått sola 10 gånger till men struntade i det. Känns så onödigt då jag faktiskt - helt ärligt - inte vet om det hjälpte så mycket.. Så sista gången jag var där frågade sköterskan hur jag var i huden och jag sa att jag var bättre men inte riktigt bra varpå hon svarar - näe, det kommer du väl aldrig att bli. Hon sa detta med en mycket mjuk ton, inte alls hånande. Så frågade hon om jag smörjer in något och jag säger nej, inget kortison. Men mjukgörande frågar hon? Nej, inget. Och sen dess har min hud blivit så mycket bättre sa jag.
Hon kollade på mig som att jag hade fyra huvuden! 
Men oljor smörjer du väl in med iallafall?
NEJ! Haha, helt sjukt. När jag säger till vissa att jag inte smörjer med något så tror dom helt enkelt inte på mig. Lite roligt ändå!
 
Okej, så som sagt har jag gjort MW (moisturise withdrawal), det är fett jobbigt för vissa och man ska ge det tid! En kan inte tro att det kommer bli bra dag 1. Ge det minst, absolut minst 5 veckor.
För mig fanns inget annat alternativ, jag hade läst några som gjorde det på lite olika bloggar och på itsan.org, men vågade inte prova det förrän helvetet bröt loss ännu en gång efter att jag smörjt in mig med kokosolja. Det.slutade.inte.klia.... Sagt och gjort - dagen efter sket jag i oljan. Visst min hud blev EXTREMT torr - men det kliade inte längre. Dom första dagarna, sen började det klia lite igen. Men inte alls som i början, det går inte ens att jämföra. Nu vaknar jag max en gång per natt - jämfört med minst tre gånger per natt förut!! Och jag kliar fortfarande under dagarna men inte lika mycket det heller. Det är lättare att ignorera den här typen av kli... All Ooze är i princip borta också tack vare detta Im sure.
I och med MW så har jag heller inte duschat på en månad..... Haha låter helt sjukt I know. Men så här va, jag kan inte duscha - det är helt omöjligt. Och vi har inget badkar, för helst ska jag bada i dss (dead sea salt, köps på internet), men istället får jag alltså fylla upp en hink med kroppstempererat vatten och doppa armar - hälla ut och göra om men med håret/hårbotten - hälla ut och göra om men med fötterna. 
SJÄLVKLART tvättar jag mina private parts dagligen :-) 
Dss är bra för mycket saker men för att läsa mer om det får ni gå in på Dans blogg. 
 
Hmm, försöker komma på om det är något mer jag ska berätta för er...? Men tror inte det. 
Jag mår bättre! Men det är långt ifrån bra fortfarande. Men jag skrattar och är glad igen, för på riktigt, jag tror inte jag skrattade en enda gång januari, februari!
Just nu känns det bara sjukt att jag ska gå igenom detta igen, ALLA får nämligen ett andra flare... Och jag tror inte att jag är ett undantag.... Men för nu, så njuter jag lite!
 
Fråga om ni vill veta något.
Hoppas ni mår bra!!
 
~
English
Hello y'all! ;)
So I'm entering my third month - wow. How time flies. I've been feeling rubbish for two out of three possible months this year. But since I started mw I've been feeling A LOT better! I'm in schock. My whole life I've been moisturising and now - finito with that.
I've stopped going for my UVB therapy as well, I honestly don't think it helped that much. I did it for 20 times, maximum is 30 here in Sweden. And now when spring is here I'll have some of the real stuff instead - sun!
So yeah, MW. I honestly think everyone should give it a go. It will be tough in the beginning but the comfort afterwards - it's so worth it. But I think maybe you should do it when you feel like your skin is ready for it. As for myself - I didn't have an option! Whenever I put coconut oil on my skin it started to itch like mad! And I had read about mw on blogs and on itsan.org but was too scared to try it myself. But one morning my ski had enough of it. And the rest is history.
I do dss baths a few times per week. Well I don't have a bathtub so I dip my arms, feet and scalp in a bowl. I do it according to this blog and especially the ooze is completely gone. Amazing!
 
I am feeling much better but know I still have a long way to go. And probably at least one more flare. But for now I, trying to enjoy this and prepare myself! :)
We will all heal....
Just ask anything if you want.
 
Take care
x Jo 
 
 
9 mars 

13 mars

20 mars
23 mars

Idag, today

Rivsår....:( scratchmarks :(

Kommentarer

Postat av: Sarah

Publicerad 2014-03-28 07:20:31

3 months! go girlfriend, so proud
we'll be meeting up fully healed in no time ;)
xx

Svar: Haha I hope so!! :) xx
Jo

Postat av: Brandis

Publicerad 2014-03-29 10:23:56

Hey Jo, Your progress is nothing short of AMAZING! Here's to healing!

-Brandis

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jo

Om du, som jag, har eksem som inte går att bota kolla då in detta: itsan.org och TSW (topical steroid withdrawal)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela