johanna

Bird is the word.

8 months tsw yaaaaa

Publicerad 2014-09-03 22:46:08 i Mitt liv,

8 months and my skin is a bit worse actually.. Maybe it's the infamous 9 month flare that's coming up? With worse it's not at all like before. Still no ooze, not so much dry skin, just a little more itchy and the redness has spread a bit. But again - not at all like before!

I'm back in school finally but it's A LOT to do. One last year of this! 
And no photos, again. Maybe I'll put some up later if I remember :)

Hope everyone is ok!

Kommentarer

Postat av: Sofia

Publicerad 2014-09-17 16:47:47

Hej! Vad glad jag blev när jag hittade någon mer som bestämt sig för att ta bort det där hemska kortisonet! Efter att ha haft eksem hela livet och testat allt utom cellgifter som var nästa steg enligt min läkare (har nog provat alla salvor, ljusbehandling och immunförsvarssänkande medicin) eksemen kom tillbaka hela tiden ändå så tillslut gick jag till en naturläkare för jag vägrar stoppa i mig mer skit. Så nu håller jag på med kortisonavgiftning, jag är inne på 7 veckor nu och kämpar på men det är riktigt riktigt jobbigt psykiskt. Det som gör det ännu jobbigare tycker jag är läkare som inte verkar vilja förstå heller. För jag sitter i den sitsen att jag inte kan jobba eftersom jag jobbar på ett demensboende och det är mycket kontakt med vatten och diverse desinfektionsmedel så jag behöver vara sjukskriven. Har ny läkartid imorgon och ångesten bara kryper i mig över det men jag vet att jag gjort rätt val med att sluta med kortisonet för det gör mig inget gott och det blir aldrig bra med det i vilket fall. Så jag har bestämt att jag måste få göra det här och det känns så skönt att se att jag inte är ensam. Hittade också in på itsan.org förra veckan vilket också gav mig mer hopp! :)

Svar: Hej!
Kul att du hittat hit :) Usch jag lider verkligen med dig... Hoppas allt går bra imorgon hos läkaren. Det är bara att skriva om du vill prata av dig!
Jo

Postat av: Sofia

Publicerad 2014-09-19 00:06:04

Hej igen! Jag har idag varit hos läkaren och hade med min lillasyster som stöd, vilket var välbehövligt. Jag berättade bestämt för hudläkaren att jag provat allt och att jag nu vill prova en tid utan kortison vilket läkaren så klart inte alls verkade glad över. Men jag lyckades med att få henne att gå med på att smörja med bara mjukgörande och låta mig slippa kortison en månad men efter det så kommer det bli stopp om jag inte går med på deras behandlingar. Men det problemet får jag ta när det kommer känner jag. Just nu är fokuset att ta en dag i taget, vecka för vecka. Första veckorna var jag i princip sängliggandes och jag kunde knappt öppna mina ögon för det var så hemskt svullet och hela jag var röd som en kräfta. Det var hemskt att vakna på morgonen och inte kunna öppna ögonen för jag var så stel av torrheten. Nu den senaste veckan kan jag öppna ögonen helt på morgonen även om jag är torr i ansiktet så går det bra i alla fall. I övrigt så är det benen som känns bättre än resten av kroppen. Det jobbigaste är ju ansiktet och händerna, för i händerna får jag som blåsor med väska i. Har du haft något sådant? Det känns jättekul att jag kan skriva till dig, någon som faktiskt vet hur det känns och hur jobbigt det är. Tack så mycket för att jag kan skriva av mig till dig! :) På lördag ska jag tillbaka till naturläkaren, så får jag se vad han har att säga.

Svar: Men åh shit va bra gjort! Skönt att du fick med någon som stöd. När jag gick till läkaren så hånade dom mig typ och frågade om jag visste HUR man smörjer in med kortison. Jag bara: ja jag har haft eksem stora delar av mitt liv.
Nej jag kan inte komma ihåg att jag fick blåsor.. Men har läst att det är många andra som fått det.
Försök att slappna av och ta det lugnt nu denna månad så hoppas jag att huden blir bättre för dig snart :)
Fortsätt skriva när du vill. Om du vill kan du maila istället, johanna_b_87@hotmail.com
Jo

Postat av: Ragnhild

Publicerad 2014-09-22 08:55:25

Hei! Jeg kommer fra Norge og er så glad for å ha funnet flere som har besluttet å slutte med kortison!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jo

Om du, som jag, har eksem som inte går att bota kolla då in detta: itsan.org och TSW (topical steroid withdrawal)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela